Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Ágnes Bánhidi Agnesoni: Magyar-olasz alapszótár

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Ágnes Bánhidi Agnesoni: Magyar-olasz alapszótár

196 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634091929
2019

A Magyar-olasz alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó (A1, A2 és B1 szinten lévő) nyelvtanulóknak segítséget nyújtson az olasz nyelv szavainak megtanulásához. 7400 címszó található benne. Ezek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a nyelvtanulók számára. A szótár felöleli a Magyarországon használatos nyelvkönyvek szóanyagát, és szép számmal tartalmazza az olasz és a magyar nyelv új szavait is. 

A kötetben található 450 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy magyar szó olasz megfelelőjét elsajátítsa. 

A kiadványt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták az olasz nyelvet, de szükséges, hogy felelevenítsék tudásukat. Azok is haszonnal forgathatják, akik rövidebb-hosszabb ideig olasz nyelvterületen vállalnak munkát. 

Ágnes Bánhidi Agnesoni, a szótár szerkesztője több évtizede él Olaszországban. A TINTA Könyvkiadónál korábban megjelent nagy sikerű kötetei: Olasz társalgási zsebkönyv, Olasz közmondások, Top 2000 olasz szó. 


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.