Tinta Könyvkiadó

Kiss Gábor, a Magyar szókincstár főszerkesztője a szerkesztőtársakkal együtt a legmerészebb álmaikban sem gondoltak ilyen fergeteges fogadtatásra (9. hír)

Idestova negyed század telt el azóta, hogy 1998-ban először jelent meg a Magyar szókincstár. Az éppen kézbeillő, vaskos kötet átütő sikert aratott. Vezette a könyveladási sikerlistákat. A TINTA Könyvkiadó főszerkesztője, Kiss Gábor a szerkesztőtársakkal együtt a legmerészebb álmaikban sem gondoltak ilyen fergeteges fogadtatásra.
.
A Szókincstár többszörösen összetett szó, a három egytagú szóból áll: szó, kincs, tár. A szótár címválasztása igen szerencsésnek mondható, mert mintegy szóintarziaként, a szókincs, a kincstár és a szótár jelentéseit is magába olvasztja. Csupa értékes dologét, amelyek egymás hatását erősítik. Lassan arra is gondolni kell, hogy közeledik a karácsony, és a Magyar szókincstár tizedik kiadása kerüljön először az idei karácsonyfa alá, aztán pedig legyen mellettünk a helye, legfeljebb karnyújtásnyi távolságban.
.
A Magyar szókincstárat 2022. november 30-ig 40% kedvezménnyel lehet megrendelni 11.990 Ft helyett 7.194 Ft-ért a következő linken:[Katt ide]


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.