Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék A könyvről írták interjú a szerzővel részlet a könyvből

Parapatics Andrea: Szlengszótár
A mai magyar szleng 2000 szava és kifejezése fogalomköri szinonimamutatóval

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Parapatics Andrea: Szlengszótár

144 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789639902015
2008

Ezzel a bibliával tuti, hogy bevágódsz a lélekidomárodnál: így vili lesz neki, hogy mit rizsázol. És még az ősökkel is együtt mazsizhattok belőle, akik valszeg salátává olvassák majd. 

Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat hatodik kötete hasznos segédeszköz mindazok számára, akik nap mint nap találkoznak a szlenggel, de nem ismerik minden szavát pontosan. Megtudhatják belőle, hogy a fenti példamondatban a lélekidomár az osztályfőnököt jelenti, és mazsizni annyit tesz, mint válogatni, szemezgetni valamiből. Izgalmas olvasmány azok számára is, akik érdeklődnek a magyar nyelv legfrissebb jelenségei iránt. 

A Szlengszótár a mai magyar szleng több mint 2000 szavát és kifejezését értelmezi rövid magyarázatokkal, és szemléletes példamondatokkal mutatja be használatukat. 

A szótár végén található fogalomköri mutató - a magyar szótárirodalomban elsőként - tematikus csoportokba rendezve adja közre a hasonló jelentésű, szinonim szlengszavakat. Így az olvasó együtt láthatja például az eszik jelentésű bebüntet, bepuszil, burkol, flamózik, kajcsizik, zúz igéket. 

Parapatics Andrea magyar nyelv és irodalom szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. Közel három éve foglalkozik a szlenggel.


Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 6. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.