Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből A könyvről írták

Iványi Antal (főszerkesztő): Angol-magyar informatikai szótár

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Iványi Antal: Angol-magyar informatikai szótár

384 oldal, B/5, keménytáblás
2006

Az Angol-magyar informatikai szótár alkotóinak célja, hogy a könyv szakkönyvként segítse a magyar informatikai szaknyelv fejlődését, egységessé válását, és a több helyen már 2004-ben elindított és 2006-tól kötelező informatikai alapképzés (gazdasági informatikus, mérnök informatikus és programtervező informatikus BSc), valamint a várhatóan 2007-ben elinduló informatikai mesterképzés (MSc) tankönyve legyen. 

A szótár szerkesztői, szakmai lektorai a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki Főiskola, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Veszprémi Egyetem oktatói közül kerültek ki. 

A szerkesztők munkájuk során az informatikai alapképzés és mesterképzés akkreditációs pályázataiban szereplő tankönyvek tárgymutatóinak szóanyagából indultak ki. 

A szótár 28000 címszava 20 témakört ölel fel, mint pl.: alapfogalmak, algoritmusok, digitális média, ember-gép kölcsönhatás, gazdasági informatika, grafika, hálózatok, információs rendszerek, mesterséges intelligencia, operációs rendszerek, programozási nyelvek, számítástudomány, számítógépek felépítése és térinformatika. 

Tinta Könyvkiadó a későbbi kiadásokban fokozatosan bővíteni szeretné a szótár anyagát. A bővítésre vonatkozó javaslataikat, kritikai észrevételeiket a tony@compalg.inf.elte.hu címre küldhetik el. 

Az Angol-magyar informatikai szótárt a magyar informatikusoknak ajánljuk: mindazoknak, akik az egyetemeken, főiskolákon most tanulják az informatikát, akik meglévő ismereteiket bővítik az angol nyelvű szakirodalom segítségével, és azoknak is, akik a középiskolákban felsőfokú tanulmányokra készülnek. 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.