Tinta Könyvkiadó

Leírás A könyvről írták

Françios Mauriac: Csók a leprásnak

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Françios Mauriac: Csók a leprásnak

160 oldal, n.a., puhafedeles
ISBN 96393729889
2005

FRANÇOIS MAURIAC 1885-ben született Bordeaux-ban. Katolikus nagypolgári családból származott, konzervatív neveltetésben részesült. Már első műveiben megjelennek állandó témái: a polgári világ rajza és a szenvedélyeivel harcoló emberi lélek árnyalt elemzése. 1933-ban beválasztják a Francia Akadémiába. Műveire a drámai, konfliktusokra épülő lineáris szerkesztésmód, a realista képszerűség, a tiszta és árnyalt stílus, valamint a zeneiség és a rejtett líraiság jellemző. 1952-ben Nobel-díjjal tüntették ki. Kíméletlen kritikai és politikai írásaiban s főként visszaemlékezéseiben erélyesen síkraszállt az eszményeivel összhangban álló ügyekért. 1970-ben, Párizsban hunyt el. 

1922-ben "Le Baiser au Lépreux" címen jelent meg első jelentős műve, mely magyarul először 1936-ban "Könyörületes csók" címen látott napvilágot. Most, közel hetven év elteltével Svecz Éva avatott, új fordításában "Csók a leprásnak" címen adja közre a Tinta Könyvkiadó.


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.