Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Makkai Ádám, Makkai Arany Ágnes: Angol társalgási zsebkönyv

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Makkai Ádám, Makkai Arany Ágnes: Angol társalgási zsebkönyv

220 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9786155219115
2012

Az Angol társalgási zsebkönyv bevezetőjében a szerzők ismertetik az angol hangok és szavak helyes kiejtéséhez szükséges alapvető hangtani ismereteket, és felvázolják a brit angol és az amerikai angol közti különbséget. 

A könyv 18 nagy témakörbe rendezve magyarul és angolul tartalmazza a mindennapi beszédhelyzetekben előforduló jellegzetes mondatokat, gyakori beszédfordulatokat. A szálláskeresés, a vásárlás, az étkezés, a szórakozás és az időjárás témaköre mellett a könyvben megtalálhatók többek között az internettel és az elektronikus fizetéssel kapcsolatos modern szófordulatok, mondatok. Egy-egy témakör áttekintését, szókincsének feldolgozását megkönnyítik a párbeszédes részek végén elhelyezkedő szószedetek, így szótárként is használható a zsebkönyv. 

A kötetet az évtizedek óta az USA-ban élő szerzőpáros állította össze: Makkai Ádám, nyelvészprofesszor és Makkai Arany Ágnes, az angol nyelv oktatásának elismert szakembere. 

Az Angol társalgási zsebkönyvet turistáknak és nyelvtanulóknak egyaránt ajánljuk. Hasznos segítség a kezdő nyelvtanulók mellett a haladóknak is, mivel az angol nyelv új elemei sem hiányoznak belőle. Sikerrel forgathatják nyelvi elsősegélyként mindazok, akik angol nyelven szeretnék kifejezni magukat. 


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.