Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Hollós János: Bevezetés a kommunikációelméletbe
A hírek értéke

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Hollós János: Bevezetés a kommunikációelméletbe

116 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9786155219382
2013

A kommunikáció az emberiség fejlődésének, sikereinek és kudarcainak a kulcsa. Egy-egy új szintnek – a beszédnek, az írásnak, a nyomtatásnak, a távközlésnek és az informatikának – a megjelenése a maga korában mind forradalmi változást eredményezett. 

Korunkban a nagypolitikának és a mindennapjainknak is meghatározója a kommunikáció alapfogalma, a hír. Egy hírrel, álhírrel háborúkat lehet elindítani; választásokat lehet nyerni és veszíteni; vállalatokat vagy embereket lehet gazdaggá tenni vagy a csőd szélére sodorni. 

A Bevezetés a kommunikációelméletbe című könyv közérthető módon, az érdeklődő nagyközönség számára mutatja be a kommunikáció szintjeit, részletesen ismerteti a hír fogalmát. Ismerteti azt az öt tényezőt, amelyek befolyásolják egy-egy hír értékét: 1. Hány embert érint; 2. Milyen mélyen érinti az embereket; 3. A társadalmi hierarchia mely részét érinti; 4. Milyen mértékben váratlan; 5. Mennyire friss. 

Az elméleti ismeretek mellett az olvasó gyakorlati ismereteket is kap. Pl.: mi a jelentősége a testmozgásoknak: a mimikának, a tekintetnek, a gesztusoknak, a kéz- és lábtartásnak. A szerző bemutatja a rábeszélés stratégiáit, szól a befolyá­solás eszközeiről: a meggyőzésről, a reklámról és a propagandáról. 

A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik a kommunikáció és a hír mibenlétéről többet szeretnének tudni, illetve munkájuk során vagy mindennapjaikban a siker érdekében fel kívánják használni a kommunikációkutatás legfrissebb eredményeit. 

Hollós János újságíró, a kommunikáció elméletének kutatója, több mint 25 éve foglalkozik folyamatosan hírszerkesztéssel, 20 éve kommunikációelméletet és tömegkultúrát tanít, jelenleg a Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Intézet tanszékvezetője. 

 


Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 24. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.