Tinta Könyvkiadó

Adam Makkai (főszerkesztő): In Quest of the Miracle Stag II.
The Poetry of Hungary

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Adam Makkai: In Quest of the Miracle Stag II.

1200 oldal, B/5, keménytáblás
ISBN 9632108140
2006

Az antológia első kötete után – mely a magyar líra gyöngyszemeit fogta egybe az Ómagyar Mária-siralomtól a kortársakig – a most megjelent második kötet egyedülálló nagy vállalkozás, amely angol műfordításban adja közre immár a magyar kortárs líra válogatását Szász Endre és Barabás Márton illusztrációival. 

A kortárs magyar költészet egyenes folytatása annak a hétszáz éves hagyománynak, melyet Makkai Ádám professzor és munkatársai szerkesztettek egybe ennek a kivételesen értékes gyűjteménynek az első kötetében. Nem túlzás azt állítani, hogy ezzel az anyanyelvű kötettel a kortárs magyar költők megkapták végre méltó helyüket a világirodalomban is. 

A magyar költészet jelene maradandó értékeket tükröz, akár használ még a költő rímeket – ahogy teszi ezt Faludy György, vagy olykor Határ Győző –, akár szabadverset ír, központozás nélkül. 

A szerkesztő világos bevezetése és tömör életrajzai minden egyes szerző alkotása előtt, folytatja az első kötetben megkezdett figyelemre méltó hagyományt. 

Az antológia minden olyan líraszerető, összehasonlító nyelvész, költő és műfordító gyűjteményének fontos és nélkülözhetetlen része lehet, aki arra vágyik, hogy meglássa, amint a világ legjobb elméi keresik a „Szabadság, egyenlőség, testvériség” közös nyelvét a Földön. 

A kitűnően szerkesztett angol nyelvű válogatás egyedülálló a maga nemében. Szerkesztője Makkai Ádám, a chicagói University of Illinois nyelvészprofesszora. Ő és munkatársai igyekeztek a lehető legtöbb információval segíteni az idegen nyelvű olvasókat.


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.