Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter: Spanyol-magyar alapszótár

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter: Spanyol-magyar alapszótár

178 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634090113
2015

A Spanyol–magyar alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig). 

A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszéd­hely­zetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelv­könyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul. 

A kötet amellett, hogy megadja a szavak jelentését, közli a spanyol főnevek névelőjét, illetve az igék ragozását is, így megkönnyíti egy-egy szó mondatba illesztését. A könyvben található 450 rajz pedig vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy spanyol szó magyar megfelelőjét elsajátítsa. 

Baditzné Pálvölgyi Kata az Eötvös Loránd Tudományegyetem Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszékének oktatója, a TINTA Könyvkiadónál 2013-ban megjelent Spanyol társalgási zsebkönyv társszerzője. Balázs-Piri Péter ugyanott első­sorban nyelvészeti tantárgyakat oktat, de tart nyelvfejlesztési és fordítási órákat is. 

A szótár párja a Magyar–spanyol alapszótár, amelyből a magyar szavak spanyol megfelelőjét keresheti ki az olvasó.


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.