Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Simonyi Zsigmond: Latin szókönyv
Szócsaládok szerint rendezve - A függelékben a magyar nyelv latin eredetű szavainak szócsaládjai

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Simonyi Zsigmond: Latin szókönyv

130 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634090311
2015

Napjainkban a latin nyelv reneszánszát éli, ismét mind többen kívánják tanulni. A latin nyelv gazdag szókincsének elsajátításához nyújt hatékony segítséget a most közreadott Latin szókönyv. A szókönyvet a neves magyar nyelvész, Simonyi Zsigmond (1853–1919) állította össze, az 1874-es első kiadást számos utánnyomás követte. Sikerének titka, hogy a latin szavak nem a megszokott ábécérendben követik egymást, hanem szógyökök, alapszavak szerint elrendezve, és a szótárban a benne lévő 5500 latin szónak minden esetben a magyar megfelelője is fel van tüntetve. 

Az eredeti szókönyv hangsúlyjelölését a kiadó korszerűsítette, hozzáigazította a mai megszokott és széles körben elfogadott jelöléshez. 

A Latin szókönyvet a kiadó a Függelékben kiegészítette olyan 80 latin alapszó családfájával, amelyek a magyarban számos, széles körben elterjedt szó gyökét alkotják. 

A Latin szókönyv hatékonyan segíti a szócsaládokba rendezett latin szavak gyors megtanulását, memorizálását, és a kis szótár lapozgatása, olvasgatása igazi szellemi csemege a nyelvek iránt érdeklődők számára. 


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.