Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Sümegh László: Hit, élet és tudomány
Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Sümegh László: Hit, élet és tudomány

388 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634090342
2016

A szerző ebben a könyvében az elmúlt három évtizedben megtartott előadásainak válogatását adja közre. Ezek nem szaktudományos értekezések, hanem ismeretterjesztő szándékkal születő elmélkedések.  

A könyv címe csak látszólag csalóka, hisz a természettudományos és metafizikai témák mellett olvashatunk érdekes, a mai embert állandóan foglalkoztató témákról, így a fenntartható fejlődésről vagy az egész életünket végigkísérő és legtöbbünket nyugtalanító elmúlásról.  

A boldogságról, boldogtalanságról, az irigységről tartott eladásait színesítik és jól egészítik ki a sörről és a kávéról írt alapos, részletekre is kiterjedő dolgozatai. A szabadkőművesség eredetéről, mai hatásairól, Mozart, valamint Liszt szabadkőművességéről is talál olvasnivalót az erre kíváncsi érdeklődő. A fizikát, kémiát, matematikát tanító pedagógus egy esetben még az irodalom területére is elmerészkedik. Egy méltatlanul elfelejtett írónő előadásában Tormay Ceciléről ír tartalmas elemzést. A könyv utolsó öt előadásában egyházi, illetőleg egyházpolitikai kérdéseket jár körül a természettudományokat tanító író, a tőle megszokott pedagógusi igényességgel. 

A könyvben a szerző gondolatait Hetényi Katalin grafikusművész finom illusztrációi egészítik ki. 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.