Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó A könyvről írták

Cs. Nagy Lajos: A tulajdonnevek helyesírása
Munkafüzet a különböző típusú nevek, címek írásához

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Cs. Nagy Lajos: A tulajdonnevek helyesírása

48 oldal, B/5, puhafedeles
ISBN 9789634091219
2018

Az Anyanyelvi Kompetenciafejlesztő Munkafüzetek című sorozat 9. tagjaként jelenik meg A tulajdonnevek helyesírása. Munkafüzet a különböző típusú nevek és címek írásához című kiadvány. Ez a füzet A magyar helyesírás szabályai 12. kiadásának A kis és nagy kezdőbetűk, valamint A tulajdonnevek írása című fejezeteiben megfogalmazott szabálypontok tartalmi elmélyítéséhez és gyakorlásához kíván segítséget nyújtani. 

A munkafüzet 118 gyakorlatot tartalmaz, és a következő fejezetekre oszlik: személynevek, állatnevek, tárgynevek, földrajzi nevek, csillagászati nevek, intézménynevek, márkanevek, kitüntetések és díjak neve, címek, köznevesült tulajdonnevek. Ezek mellett az utolsó fejezet feladatai az idegen tulajdonnevek írását gyakoroltatják. A megoldások megtalálhatók a kiadvány végén. 

Főként a középiskolás korosztály számára készült, de a helyesírás kérdései iránt érdeklődők szélesebb köre, fiatalabbak és idősebbek számára is hasznos lehet a feladatok megoldása.  

A munkafüzet fejezetei a szabályzat tagolását követik, a fejezetcímek megegyeznek a helyesírási szabályzat fejezetcímeivel. 

A munkafüzet összeállítója Cs. Nagy Lajos, a magyar helyesírás egyik szakértője, számos népszerű gyakorlókönyv szerzője. Két további munkafüzetét ajánljuk még, melyek ehhez hasonló felépítésűek, és szintén az új helyesírási szabályzat alapján készültek: Hangjelölési munkafüzet, Egybeírás és különírás munkafüzet. 


Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek sorozat 9. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.