Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék

Zsuzsa Simonffy (szerkesztő): L'un et le multiple

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Zsuzsa Simonffy: L'un et le multiple

154 oldal, B/5, puhafedeles
ISBN 9789637094576
2007

Úgy tűnik, az egy és a sok fogalompár története kimeríthetetlen gazdagságra tett szert az évszázadok során. Jelen kötet ehhez a történethez kíván egy újabb színfolttal hozzájárulni azzal, hogy rámutat az én és a világ közé beiktatott különböző kitérők, irányváltozások vagy nézőpontok szerepére. Ezek előtérbe helyezésének közös alapja a nem lineáris megjelenési forma. 

A felmerülő kérdések tárgyalása a fikció, az identitás és szubjektivitás összefüggéseire vonatkozóan három különböző megközelítési mód szerint rendeződik: az első interkulturális perspektívába helyezi a politikai diskurzust, a fordítást és a frankofón irodalmakat, a második a totalitás feltételezésével az irodalom és a festészet területét érinti, és végül a harmadik a grammatika és argumentáció terminusaiban a nyelv hatáskörén belül maradva tesz újszerű megállapításokat. 

A kötetet mindazok haszonnal forgathatják, akiket a diskurzus és a nyelv kapcsolódási pontjai érdekelnek, annál is inkább, mivel egy új paradigma, a Nézőpontok szemantikája lehetővé teszi, hogy adekvát módon ugyanazon elméleti keretben tárgyaljuk az interpretációk végtelen sokféleségét és kontextuális egyszeriségét.


Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat 61. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.