Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék A könyvről írták

Csizér Kata, Holló Dorottya, Károly Krisztina (szerkesztő): Dinamikus csoport, dinamikus tanulás
A csoportdinamika szerepe a nyelvtanulásban

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Csizér Kata, Holló Dorottya, Károly Krisztina: Dinamikus csoport, dinamikus tanulás

284 oldal, B/5, puhafedeles
ISBN 9789639902794
2011

A csoportdinamika a tanulói csoport vizsgálatának terepe. A Dinamikus csoport, dinamikus tanulás című kötet tanulmányai azzal a kérdéssel foglalkoznak: milyen tanulói közösségekre van szükség ahhoz, hogy osztálytermi környezetben sikeres nyelvtanulók dolgozhassanak. 

Az áttekinthetőség érdekében a könyv négy nagyobb fejezetből áll. Az első rész elméleti összefoglalást nyújt a csoportdinamika és a nyelvtanulás kapcsolatáról. A második fejezetben található tanulmányok azt vizsgálják, hogy a csoportdinamikai folyamatok milyen szerepet játszanak a diákok motivációjának és teljesítményének alakításában. A harmadik rész olyan kutatásokat tartalmaz, amelyek a tanulói csoport működését írják le különböző oktatási helyzetekben. A kötet záró fejezete a kutatási eredmények osztálytermi vonatkozásainak összefoglalása. Olyan technikákat és praktikákat sorakoztat fel, amelyeket a szerzők kipróbálásra ajánlanak nyelvszakos tanároknak. 

A kötet hozzájárul ahhoz, hogy a különböző oktatási környezetben dolgozó nyelvtanárok, a tanárképzésben részt vevő leendő tanárok, illetve különböző nevelési és oktatási szakemberek részletes képet kapjanak a csoportdinamika osztálytermi szerepéről. A tanulmányok betekintést nyújtanak a nyelv­pedagógiai kutatások módszertanába is. A záró fejezet nagy segítségére lehet azoknak a nyelvtanároknak, akiket a könyvben szereplő kutatások meggyőztek arról, hogy „csoportérzékenyen” érdemes tanítani. 


Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat 122. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.