Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Náray-Szabó Márton: Angol-magyar beszédfordulatok
1200 szituációs kifejezés példamondatokkal a mindennapi társalgás nyelvéből

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Náray-Szabó Márton: Angol-magyar beszédfordulatok

214 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9786155219900
2014

Ahhoz, hogy angolnyelv-tudásunk biztos és eredményes legyen, nem elég az angol szókincs és nyelvtan ismerete. Szóbeli kommunikációnk akkor lesz hatékony és sikeres, ha beszédünkbe az angol nyelv mindennapi szófordulatait is bele tudjuk szőni. Az Angol–magyar beszédfordulatok című gyűjtemény hozzásegít ahhoz, hogy beszédünk ne papírízű legyen, hanem természetesnek hasson. 

A szótár az angol köznyelv 1200 szituációs kifejezését tartalmazza tematikus elrendezésben a magyar megfelelőikkel együtt. A főbb témakörök az értékelő, egyetértést vagy tagadást kifejező, szándékkifejező, érzelemkifejező és beszédszervező jellegű szófordulatok. A kifejezések könnyebb megértését és elsajátítását segítik a mindkét nyelven megadott példamondatok. 

A kötet végén lévő mutatóban ábécérendben van felsorolva a szótári rész minden beszédfordulata, így egy konkrét kifejezést, szófordulatot gyorsan vissza tudunk keresni. 

Ajánljuk minden nyelvtanulónak, a kezdőtől a haladóig, nyelvtanároknak, fordítóknak, de haszonnal forgathatja az is, aki csak érdeklődik az angol nyelv iránt. A szótár eredményesen segíti a felkészülést az angol szóbeli nyelvvizsgára és az érettségire. 

Náray-Szabó Márton a szerzője a TINTA Könyvkiadónál korábban megjelent nagy sikerű Francia–magyar beszédfordulatok című szótárnak is.


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.