Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Dr. Budai László: A magyar mint idegen nyelv. Elmélet és gyakorlat
A Grammar of Hungarian as a foreign language. Theory and Practice

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Dr. Budai László: A magyar mint idegen nyelv. Elmélet és gyakorlat

722 oldal, B/5, puhafedeles
ISBN 9789634090687
2016

A magyar mint idegen nyelv grammatikája. Elmélet és gyakorlat – A Grammar of Hungarian as a Foreign Language. Theory and Practice című könyv a magyar nyelvtan rendszeres leírása, méghozzá két nyelven, magyarul és angolul. Kötetünket elsősorban a nyelvtanfolyamoknak és tanáraiknak, valamint a magántanulóknak szánjuk. 

A könyv mind az elméleti, mind a gyakorlati nyelvtani kérdéseknek figyelmet szentel. Az elméletet 132 fejezetben tárgyalja a kötet. A fejezetek végén gyakorlófeladatok találhatóak. Ezek, illetve a tíz ismétlő egység hatékonyan segít elmélyíteni a tanulók ismereteit, miközben nyelvi készségeiket is fejleszti. A bőséges példákkal megtámogatott elméleti részek következetesen kétnyelvűek, nagyban megkönnyítve az elmélet megértését a nem magyar anyanyelvű nyelvtanulók számára. 

A könyv tananyagának döntő többsége elsősorban gyakorlati célokat szolgál. A feladatok között számos érdekes rövid olvasmány is található, amelyek nemcsak a nyelvtani jelenségek gyakoroltatását szolgálják, hanem nagymértékben növelik a tanulók szókincsét. 

A könyvben való eligazodást külön magyar és angol nyelvű tárgymutató segíti.  

 

A magyar mint idegen nyelv grammatikája. Elmélet és gyakorlat – A Grammar of Hungarian as a Foreign Language. Theory and Practice is a comprehensive description of Hungarian grammar, in two languages: English and Hungarian. The present book is mainly intended for language courses and language teachers as well as for self-study. 

This book is devoted to both theoretical and practical grammatical problems. The exercises following each of the 132 theoretical sections as well as the 10 revision units effectively consolidate learners’ knowledge while also developing students’ linguistic skills. The theoretical sections with copious examples are consistently bilingual, facilitating the understanding of the theory for foreign language learners. 

The vast majority of the teaching material provided (in the book) is primarily designed for practical application. The many interesting reading passages among the exercises not only help practise the grammatical areas but also enhance learners’ vocabulary. 

A cross-reference index is included in English and in Hungarian. 


Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat 193. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.