Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó A könyvről írták

Sümegh László: Albertfalvi emlékképek

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Sümegh László: Albertfalvi emlékképek

280 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634091394
2018

Sümegh László legújabb könyvében ismét szülőföldje történeteit idézi meg. Mostani munkájában többek között Albertfalva ipartörténetének néhány, eddig kevéssé ismert fejezetével ismerkedhetünk meg: olvashatunk az Első Magyar Repülőgépgyárról, a már régóta nem létező vegyigyárakról és a község első alumíniumöntőjéről is. Helyet kapott továbbá a kötetben a község régi trafikjainak, strandjainak bemutatása is. 

Néhány ma élő személy bemutatása mellett a szerző a vendéglátásban való járatosságáról is tanúbizonyságot tesz egypár írásával, így például a „Kulináris örömök Albertfalván” című fejezettel. Napjaink égető kulturális, illetve anyagi kérdéseit boncolgatja az albertfalvi orgonáról szóló írása. 

A fejezetek során a szerző fokozatosan és egyre mélyebben avatja a kedves olvasót a régmúlt és napjaink Albertfalvájának világába. Írása nemcsak helytörténet vagy szociográfia, hanem szórakoztató olvasnivaló is, nem kis részben a szöveg választékos stílusának köszönhetően. 

A kötet az Albertfalvát jól és kevésbé jól ismerők számára egyaránt élvezetes olvasmány. 

A könyvet, a szerző előző könyveihez hasonlóan, Hetényi Katalin illusztrálta, aki ugyancsak albertfalvi születésű, és jelenleg is Albertfalván él. A történetek szereplőit, a községben régen alapított üzemek sorsát személyesen vagy családi anekdotákból pontosan ismeri. Emiatt különös gonddal, szeretettel készített rajzai az írások hű képi ábrázolói. 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.